JavaScript Dropdown Menu Demo
Μυρωδιά στα χέρια
Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα.

Μινιμάλ Ιδέες Διακόσμησης για το Σπίτι σας 

Συχνά αντιμετωπίζουμε τους χώρους που θέλουμε να διακοσμήσουμε με το κύριο ερώτημα τι μπορεί να προστεθεί. Ωστόσο, τι γίνεται με όλα τα πράγματα που μπορούν να αφαιρεθούν; Ορισμένοι χώροι - αυτοί με υπέροχη αρχιτεκτονική, απίστευτη θέα ή μικρές διαστάσεις - μπορούν να ενισχυθούν καλύτερα με μια μινιμαλιστική προσέγγιση, είτε αυτό σημαίνει μινιμαλιστικά έπιπλα, αφαίρεση έργων τέχνης ή ακόμα και ρίχνοντας τους τόνους των χρωμάτων. Διαβάστε για 12 σαλόνια που αγκαλιάζουν με επιτυχία την μινιμάλ αισθητική, σε συνδυασμό με κάποιες ιδέες για εφαρμογή τους στο δικό σας χώρο.

flooring

Εάν είστε τυχεροί να έχετε υπέροχο ξύλινο δάπεδο, δεν πρέπει να αισθάνεστε ότι πρέπει να το καλύψετε με χαλιά. Αντίθετα, δοκιμάστε μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση αφήνοντας το γυμνό. Αν ανησυχείτε για το κρύο πάτωμα και έχετε τον προϋπολογισμό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα υποδαπέδιας θέρμανσης.

single-chair

Οι μινιμαλιστικές ρυθμίσεις επιτρέπουν στην αρχιτεκτονική του χώρου να αναπνεύσει. Όμορφα εντοιχισμένα ράφια, ένα πέτρινο τζάκι και κάγκελα από φυσικό ξύλο αναδεικνύονται πραγματικά μόνο όταν μια καρέκλα, ένα χαλί και ένα τύμπανο γεμίζουν το χώρο. Είναι όμως πρακτική αυτή η διαρρύθμιση για ένα πλήρες νοικοκυριό; Μάλλον όχι. Αν όμως ζούσατε μόνοι, αυτή η διαρρύθμιση θα μπορούσε να είναι μια επιλογή.

stone-wall

Ίσως έχετε έναν τοίχο φτιαγμένο από πέτρα, τούβλο ή κάποιο άλλο εντυπωσιακό υλικό. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταπολεμήσετε την επιθυμία, αλλά δεν πρέπει να νιώθετε ότι πρέπει να τον καλύψετε με έργα τέχνης ή ράφια με διακοσμητικά. Τοίχοι όπως αυτός είναι αρκετά μοναδικοί και μπορούν να υποστηριχθούν από μόνοι τους. Επιπλέον, η υφή τους παρέχει τον απαραίτητο οπτικό ενθουσιασμό που χρειάζεται ο χώρος.

chairs-view

Οι καναπέδες είναι λίγο πολύ ένα απαραίτητο κομμάτι του σαλονιού, είναι όμως δυνατόν να μην είναι απαραίτητοι για σας. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το σαλόνι σας περισσότερο για κοινωνικές συνευρέσεις παρά για χαλάρωση μπροστά στην τηλεόραση,εξετάστε την πιθανότητα να εξοπλίσετε το χώρο με καρέκλες. Εάν ο χώρος σας συνδυάζεται με μια υπέροχη θέα όπως αυτόν πιο πάνω, επιλέξτε καρέκλες σε μινιμαλιστικό στυλ, ώστε να μην αφαιρέσουν από την όμορφη εικόνα που δημιουργεί η θέα.

pouf

Στο χώρο εδώ, ένας επιπλέον καναπές ή μια καρέκλα θα μπορούσε να τοποθετηθεί εύκολα στην θέση του πουφ. Ωστόσο, πρόκειται για ένα μικρό χώρο, και ένα επιπλέον μεγάλο έπιπλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην αίσθηση ενός πολύ στριμωγμένου χώρου. Αποφεύγοντας το βοηθά στη δημιουργία ενός ανοικτού και ευάερου χώρου, ενώ το πουφ παρέχει επιπλέον καθίσματα αν είναι απαραίτητο.

ottoman

Ακόμα κι αν έχετε ένα αρκετά μεγάλο χώρο, δεν χρειάζεται να το γεμίσετε πλήρως με έπιπλα. Χρησιμοποιώντας μόνο ένα γωνιακό καναπέ, ένα αποσπώμενο κάθισμα, ένα κεντρικό τραπεζάκι και κάποια συνοδευτικά τραπεζάκια, ο σχεδιαστής του συγκεκριμένου χώρου δημιούργησε ένα λειτουργικό και άνετο σαλόνι, χωρίς να διακόπτεται η διαδρομή από το σαλόνι στην κουζίνα.

rug

Αν αποφασίσετε να προσθέσετε ένα εντυπωσιακό χαλί, αφήστε το να γίνει το κομβικό σημείο στο χώρο, προσθέτοντας μινιμάλ έπιπλα και χρώματα.

mantel

Οι κορνίζες τζακιών είναι συνήθως διακοσμημένες με μεγάλα κομμάτια έργων τέχνης, τα οποία μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά. Ωστόσο, αν έχετε πάρα πολλά διαφορετικά στοιχεία στο χώρο σας - πολλά μοτίβα ή χρώματα, για παράδειγμα - είναι καλύτερα να κρατήσετε την διακόσμηση της κορνίζας στο ελάχιστο. Πάρα πολλά διαφορετικά στοιχεία σε ένα δωμάτιο μπορεί να προκαλέσουν ξεφούσκωμα στο χώρο αν δεν είστε προσεκτικοί.

clear-table

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να επιτύχετε ένα μινιμαλιστικό στυλ με τα έπιπλα που θα επιλέξετε. Σε αυτό το χώρο, ένα σύγχρονο διαφανές τραπεζάκι παρέχει λειτουργία χωρίς να αποσπά την προσοχή από την απίστευτη αρχιτεκτονική του σπιτιού.

two-coffee-tables

Σε αυτό το χώρο, δύο μικρά τραπεζάκια και καρέκλες με μινιμαλιστική άποψη ολοκληρώνουν αυτό το καθιστικό. Μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα διατηρώντας το ύφος και το στυλ με μικρά, τραπεζάκια σε καθαρές γραμμές κοντά στις καρέκλες για να παρέχετε χώρο για τοποθέτηση ποτών. 

two-couch-tables

Σε αυτό το σαλόνι θα μπορούσε εύκολα να τοποθετηθεί ένα μεγάλο τραπεζάκι του καφέ για να εξυπηρετήσει και τους δύο καναπέδες. Ωστόσο, οι δύο μικρότερες επιλογές συμβάλλουν στον καθορισμό των δύο χώρων καθιστικού, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα κεντρικό διάδρομο για διάβαση μέσα από το δωμάτιο.

view

Όταν έχετε μια θέα τόσο απίστευτη όπως αυτή, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι η διαρρύθμιση των επίπλων στο χώρο να αποσπά την προσοχή από αυτή την πανέμορφη εικόνα. Κάντε την θέα το σημείο εστίασης χρησιμοποιώντας μινιμάλ κομμάτια σε ήρεμα ουδέτερα χρώματα που δεν θα ανταγωνίζονται την όμορφη εικόνα που θέλετε να τονίσετε.